BOMBOANE DE PRUNE USCATE

de Stiri Buzau Media

    Acesta este un desert sănătos și delicios care nu necesită prea mult timp și mai ales poate fi făcut fără să apelați la aragaz. Ca ingrediente, aveți nevoie de 100 de grame biscuiți simpli, aproximativ 300 de grame de prune uscate fără sâmburi, 100 de grme de nucă prăjită, 2 lingurite, 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată, 1 cuișor strivit pudră, un vârf de linguriță de nucșoară macinată, ½ de coajă de lîmâie sau de portocală răzuită, 8 linguri rom (pentru copii puteți folosi suc de portocale, mere sau suc de la compotul de prune), 2 linguri de zahăr tos fin sau nucă de cocos, pentru ornat.

Modalitatea de preparare este una extrem de simplă. Se pun biscuiții într-un robot și se amestecă până se mărunțesc precum pesmetul. Apoi, se adaugă prunele uscate și se mai mixeaza pânăcând prunele se rup în bucăți mici. Se adaugă toate aromele (coaja de portocala, scortisoara, nucsoara, cuisorul, cacaoa) și romul (sau sucul de portocale, mere sau sucul de la compotul de prune). Se mixează 1 minut, până când totul devine ca o pastă nu foarte moale.

Se adaugă nuca macinată mărunt și se amestecă scurt. Dacă pasta pare foarte tare se mai poate adauga puțin rom (sau suc de portocale, mere ori sucul de la compotul de prune) până când devine o pastă care se modelează ușor. Apoi, se formează bile din pasta obținută. În funcție de preferințe,  bomboanele se trec prin zăhăr tos fin sau prin nucă de cocos. Se pun la frigider circa o oră, sau mai bine o oră și jumătate pentru ca bomboanele să se întărească și să se amestece aromele. De preferat ca acest desert să se pastreze la frigider.

 

Știri despre: