Buzoian dat în urmărire internațională, fiind suspectat că ar face parte dintr-o organizație mafiotă, depistat de polițiști

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:IPJ Buzău

Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni cu violență, ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin cooperarea cu polițistul român aflat în misiune la Serviciul de  Cooperare Poliţienească Internaţională Italia.

Sursa foto:IPJ Buzău

Poliţiştii de investigatii criminale şi o grupă S.A.S. din cadrul  IPJ Buzău au demarat astăzi, activitățile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis ieri, de autorităţile italiene. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, neputând fi găsit în data de 5 martie, în timpul unei operațiuni antimafie desfăsurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani, în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo. Atunci au fost arestate 25 de persoane acuzate de comiterea, sub diferite forme, a infracțiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, șantaj şi alte infracțiuni cu violență.

Sursa foto:IPJ Buzău

Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizația mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării, asigurând caracterul conspirativ al întâlnirilor  membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociației criminale. Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de informații obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române. Bărbatul urmează a fi prezentat instanței în vederea extrădării către autorităţile judiciare italiene.