Buzoienii sunt chemați miercuri seară să susțină cele mai bune proiecte de dezvoltare comunitară

de Stiri Buzau Media

Buzoienii sunt invitați miercuri seară – 11 decembrie 2019 – la ora 18:00 la a doua ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Hotel Pietroasa. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, se vor prezenta 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna noiembrie 2019. Buzoienii participanți vor putea analiza și susține aceste trei proiecte cu tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații.
Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.
În competiție s-au înscris 14 proiecte iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte care să participe la Cercul de Donatori.

Cele trei proiecte, în ordine alfabetică, sunt:

? Art. 3,14 – Grupul de inițiativă Clubul 3,14: ateliere de teatru/film și public speaking pentru elevi/profesori, participarea la festivalurile naționale de teatru pentru liceeni și studenți, participarea la festivalurile naționale de film pentru liceeni. Mai multe detalii despre proiect: http://bit.ly/Art314
? Caravana cu moașe – Asociaţia Moașelor Independente (AMI): cursuri pentru gravide și părinți în vederea creșterii procentului de nașteri naturale, scăderea numărului de cezariene, reducerea numărului de boli asociate sarcinii, lăuziei și nou-născutului. Mai multe detalii despre proiect: http://bit.ly/CaravanaCuMoase

? Salvați Bâsca Mare – Grup de Inițiativă Călin Dejeu, Catalin Campeanu, Emilia Campeanu, Adrian Militaru: dezvoltarea unui ONG local care să își asume rolul de dezvoltator sustenabil al zonei, acțiuni civice și ecologice în școlile locale, înființarea unui Club Sportiv local pentru copiii din zonă și dezvoltarea lor în sporturile de white water,
acționarea în instanță pentru salvarea râului Bâsca Mare.

Mai multe detalii despre proiect: http://bit.ly/SalvatiBascaMare

În cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău din 11 decembrie 2019, fiecare reprezentant își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor din sală, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține.
Ambasadorii sunt: Aniela Petreanu (actriță și moașă în devenire), Florin Mănescu (director Constam Procesare Oțel), Alex Nedea (reporter Recorder). De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând. Donațiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.
Prezentatorul evenimentului este Viorel Dragu, comedian buzoian.

Buzoienii care doresc să participe la Cercul de Donatori trebuie să se înscrie pe pagina: https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cercul-de-donatori-buzau-editia-a
-II-a

Fundația Comunitară Buzău e un instrument al societății civile ce investește în dezvoltarea comunității buzoiene, folosind resurse locale.