CAMPANIE SUB SLOGANUL „RESPECTAREA DREPTURILOR COPILULUI ÎNCEPE DE ACASĂ” DEMARATĂ DE DGASPC BUZĂU

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Buzaumedia

Sursa foto: BuzaumediaDirecția pentru Protecția Copilului Buzău a lansat oficial luni, o campanie care urmează a se desfășura la nivelul întregului județ, timp de 6-8 luni. Sub sloganul „Respectarea drepturilor copilului începe de acasă”, campania este o acțiune care se va axa în principal pe informare și prevenire, însă după cum a precizat directorul instituției, se va urmări și depistarea eventualelor cazuri de abuz asupra copiilor sau orice fel de încălcare a drepturilor acestora.

În funcție de condițiile meteo din această iarnă, șapte echipe formate din 2-3 specialiști din cadrul Direcției se vor deplasa în toate localitățile din județul Buzău. În toată această perioadă, vor avea întâlniri atât cu autoritățile, cât și cu comunitățile, cu medicii de familie, cu asistenții sociali și mediatorii sanitari. În cadrul acestor întruniri vor fi prezentate drepturile copilului prevăzute în legislația românească și cea internațională și se vor discuta modalitățile în care aceste drepturi trebuie respectate, precum și procedura de sesizare cu privire la încălcarea acestor drepturi.

Campania DGASPC este derulată în parteneriat cu Consiliul Județean, UNICEF România și Liceul de Arta ,,Margareta Sterian” ai cărui elevi au realizat un film educațional bazat pe tematica respectării drepturilor copilului, care va fi proiectat cu ocazia întâlnirilor ce vor avea loc în teritoriu.

Știri despre: