CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE FĂINA 000 ȘI CELELALTE TIPURI ?

de Stiri Buzau Media

        De câte ori nu te-ai întrebat ce înseamnă codul de pe ambalajul pungilor de făină și cum te ajută să știi ce fel de făină să alegi? După cum scrie rețetepractice.ro,  această alegere ,,poate fi decisivă și îți poate condiționa reușitele în bucătărie, căci fiecare tip de făină are destinația sa. Lucrurile sunt cât se poate de simple. Din punct de vedere nutritiv, cu cât făina este mai rafinată, mai procesată, deci mai slabă din punct de vedere nutritiv, cu atât codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (tinde spre 000).

Făina 650

Astfel, făina cel mai puțin procesată de pe piața românească este făina 650.  Aceasta e mai închisă la culoare și are și conținutul cel mai mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului. Făina 650 folosește cel mai bine la pâine, pizza și alte produse de panificație similare ca textură.

Făina 550

Următorul tip, făina 550, este ideal pentru produse de patiserie, foitaje și blaturi de tartă.

Faina 450

Mai greu de găsit în majoritatea supermarketurilor, făina 450 poate fi folosită la diverse preparate de patiserie, biscuiți, torturi și prăjituri.

Faina 000

Cea mai fină, dar și cea mai rafinată dintre toate tipurile, făina 000 este excelentă pentru deserturi fine și pufoase, creme și alte preparate delicate. Făina 000 are cel mai mic conținut de proteine. E bine de știut însă că pentru albirea tipurilor de făina 450 și 000 e folosit clorul”.

Știri despre: