Muzeul Chihlimbarului din comuna Colţi, al doilea din Europa, va intra intra în reparaţii capitale şi va fi modernizat, în acest an. Casa în care este expusă colecția „Colecția muzeală Colți” a fost construită în stil popular, între 1973 – 1974 și renovată în 1981 și 1983. De-a lungul timpului, aceasta s-a degradat. Pentru reabilitarea acesteia era nevoie de bani de care Primăria Colți nu dispunea. Prin urmare, în luna februarie, printr-o hotărâre a Consiliului local Colți, s-a decis ca Muzeul Chihlimbarului să fie trecut în domeniul public al județului Buzău pentru a putea fi modernizată şi adusă la standardele muzeale corespunzătoare. Recent, aleșii județeni au votat proiectul prin care Consiliul Judeţean să preia clădirea şi să aloce sumele necesare pentru reabilitarea şi modernizarea muzeului de la Colţi.
Mai apoi, clădirea a ajuns în administrarea Muzeului Judeţean Buzău. ,,Odată ce lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate cu bugetul cei de la Muzeul Județean vor începe să lucreze un la un proiect și la lucrările de reabilitare ale acelei clădiri. (…) Clădirea va fi reabilitată. Trebuie destul de mulți bani: în primul rând trebuie să rezolvăm problema la grupul social, curte, încălzire și așa mai departe. Cu sprijinul nostru Muzeul Județean cu siguranță va pune în valoare această clădire, iar colecția chiar nu va avea de suferit, din punct de vedere al condițiilor care trebuie să fie expusă și depozitată. Astfel vizitatorii vor găsi un alt mediu propice unui muzeu, de la amenajarea curții interioare, până la amenajarea interiorului clădirii, a exteriorului și așa mai departe”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Lucrările de reabilitare vor începe din acest an, după cum a menționat conducerea instituției amintite anterior. Pentru moment, accesul vizitatorilor nu va fi îngrădit. În 1979, Muzeul Județean Buzău începe achiziționarea din comuna Colți a unor obiecte de chihlimbar și etnografice – reunite sub numele de Colecția muzeală Colți, astfel că la 14 iunie 1980 deschide o expoziție cu peste 270 de piese brute și prelucrate, dintre care cea mai mare are 3,45 kg, după ce timp de aproximativ un an de zile instituția a achiziționat numeroase bucăți de chihlimbar de la localnici. Anual, Muzeul Chihlimbarului de la Colți primeşte aproximativ 15.000 de vizitatori.