Chiftele din cartofi noi cu mărar, la cuptor

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:AMpress
Sursa foto:AMpress

Îți recomandăm o rețetă simplă, de sezon, cu ingrediente ușor de procurat.

 Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 fir prâz
  • 3 linguri făină de grâu
  • 1 vârf de cuțit de piper măcinat
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță turmeric

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se fierb, se sfărâmă cu furculița, se adaugă peste ei ceapă tocată, usturoiul și prazul tocate, legătura de mărar, piperul măcinat, sare, turmeric, făina de grâu și se omogenizează compoziția. Într-o tavă se pune hârtie de copt, peste hârtie se toarnă o lingură de ulei de măsline ce se întinde peste tot. Se ia cu o lingură compoziție și se pune în tavă, se lasă loc între ele să poata fi întinse la final cu o furculiță și se dă tava la cuptor la foc potrivit. Se coc pe ambele părți.