Ciorba de perișoare din ciuperci, gustoasă și hrănitoare, e potrivită pentru zilele de post și nu numai. E ușor de preparat, iar ingredientele sunt ușor de procurat. Rețeta este pentru opt porții, iar timpul de preparare sub 60 de minute.
INGREDIENTE
1 ceapă mare
1 ardei kapia roșu
200 gr varză proaspătă tocată
1 borcan legume pentru ciorbe (păstârnac, țelină, morcov, pătrunjel)
3 linguri ulei de floarea soarelui
1/2 cutie roșii pasate
2,5 l apă plată
sare și piper după gust
1 foaie de dafin
Perișoare:
- 500 gr ciuperci
- 7 linguri cu vârf de făină albă
- 1/2 linguriță turmeric
- busuioc uscat
- 3 linguri ulei
- Verdeață (mărar, pătrunjel, țelină)
MOD DE PREPARARE:
Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cubulețe. Punem ceapa și ardeiul la călit în ulei pentru 5 minute. Adăugăm varza tocată, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plată, foaia de dafin, sare și piper măcinat după gust, apoi lăsăm la fiert până ne ocupăm de prepararea perișoarelor. Ciupercile se curăță, se spală, se fierb în apă cu puțină sare, cca 10 minute. Scurgem ciupercile, le trecem prin robot și le amestecăm apoi cu făină, pudră de turmeric, busuioc uscat, sare și piper după gust.
La final adaugăm 3 linguri de ulei și amestecăm până obținem un amestec omogen din care formăm perișoare de mărimea dorită, pe care le adăugăm în ciorba de pe foc. Reducem focul și lăsăm să fiarbă perișoarele până se ridică la suprafață. Adăugăm roșiile pasate, mai dăm câteva clocote și presărăm verdeața tocată și lăsăm câteva minute să se întrepătrundă aromele.