Cod galben de ninsori, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană! Vizat este și județul Buzău

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, o atenționare cod galben de ninsori, strat consistent de zăpadă și viscol ce vizează zona montană. Atenționarea intră în vigoare din această seară, de la ora 22:00 și este valabilă până miercuri, 13 februarie, ora 02:00. În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În restul țării, începând tot cu această seară, însă de la ora 20:00 și până miercuri, 13 februarie, ora 10:00 vor fi semnalate precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului. ,,În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h”, menționează ANM.