Comuna Mărăcineni, tot mai aproape să fie branșată la rețeaua de gaze

de Stiri Buzau Media

Proiectul de realizare a unei rețele de gaze naturale la Mărăcineni prinde contur.

În localitatea de lângă municipiul Buzău au venit déjà mai multe tiruri cu țeavă, dar și containere pentru muncitorii care vor lucra pe șantier. Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, este încrezător, că în aceste condiții, în acest an, va fi înființată stația de reglare și măsurare  a gazelor, iar anul viitor va începe realizarea rețelei interne de gaze pe străzile localității.

Lucrările prin care se vor trage conducte de gaze de la Vernești, pe sub râul Buzău, până la Mărăcineni, vor fi realizate de grupul de firme COMESAD, cu sediul la Bascov, lângă Pitești. Conducta va avea traseu subteran, pe o lungime de 820 de metri, pe sub calea ferată Buzău-Nehoiașu, șoseaua Buzău-Brașov, canalul energetic și râul Buzău. În dreptul râului Buzău, țeava de gaze va coborî până la o adâncime de 60 de metri.

Întreaga investiție, de 1,8 milioane de euro aparține TransGaz Mediaș.

Mărăcineni este prima comună din județul Buzău în care vor ajunge gazele naturale după subtraversarea magistralei. Vor urma Săpoca și alte comune de pe valea Slănicului, Cernătești și Beceni, după care gazele vor încălzi și alte locuințe din zona de est a județului.

 

Știri despre: ,