Constantin Toma: Buzoieni de ieri și azi

de Stiri Buzau Media

Constantin Toma:

Dragi buzoieni,
Ieri l-am omagiat, în proiectul ,,Buzoieni de ieri și azi”, pe inginerul și arhitectul Emil Boianovici, cel care, la sfârșit de secol XIX și început de secol XX, alături de primarul de atunci, Nicu Constantinescu și alți primari, au modernizat Buzăul de atunci.
Iată că acest proiect, început acum 4 ani, merge mai departe, dând tinerei generații modele de urmat.
În fiecare an, alegem 12 mari personalități buzoiene pe care le promovăm prin multe acțiuni, ceea ce cred că ne ajută și la întărirea identității noastre de buzoieni, dar și la creșterea încrederii în noi și în aceste locuri.
Cu ocazia acestei conferințe, unde au participat și domnul Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale și domnul Vasile Moraru, președintele Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Buzău, au fost invitați elevi de la clasa de arhitectură a Liceului de Arte ,,Margareta Sterian”, dar și ingineri din cadrul Asociației Generale a Inginerilor din România, militari și mulți oameni interesați de subiect.
Conform tradiției, la sfârșitul conferinței s-au prezentat cărțile tipărite de Primăria Buzău în 2021 sau alte cărți importante pentru comunitatea noastră.
Astfel, domnul Costel Vînătoru și echipa sa au fost elogiați pentru premiul primit de la Academia Română, pentru cea mai bună lucrare în domeniul agriculturii – ,,Tratat de legumicultură specială”.
De asemenea s-au prezentat audienței, chiar de către autori, următoarele cărți:
1 – ,,Istoria județului Buzău”;
2 – ,, Geografia județului Buzău”;
3 – ,, Iazul Morilor – leagănul civilizației buzoiene”;
4 – ,, Istoria artei militare în forțele aeriene române (1913 – 1991);
5. – ,,Parașutiștii”;
6. – ,,Renașterea buzoiană”.
Buzăul merge mai departe și cu multe proiecte în domeniul educației și culturii, dar și al promovării valorilor adevărate.
Hai Buzău!

https://www.facebook.com/watch?v=301029835284505

Știri despre: