DEMITEREA ȘEFEI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI BUZOIAN ȘI A CELORLALȚI 12 INSPECTORI ȘCOLARI VA COSTA SCUMP STATUL ROMÂN

de Stiri Buzau Media

     Schimbarea la foc automat a celor 13 șefi ai Inspectoratelor Școlare a fost un joc ministerial, cu puternic iz politic, ce  va atrage unele consecințe nefaste asupra românilor. Este opinia parlamentarului PNL, Marilen Gabriel Pirtea care consideră că schimbarea acestora în timpul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului a fost un act de iresponsabilitate din partea ministrului. Mai mult decât atât, demnitarul este de părere că, prin dispoziția Ministrului Educației, Liviu Pop, statul român va fi obligat să plătească, celor 13 inspectori școlari generali  demiși, drepturile salariale de pe întreaga perioadă a procesului. După un simplu calcul făcut de parlamentar, cifra cu aproximație ar fi de 250.000 de euro. Și asta fără a fi puse în calcul cheltuielile de judecată ale inspectorilor care au contestat ordinul ministerial.

,,Ping-pongul ministerial cu inspectorii școlari îi va costa pe români cel puțin 250.000 de euro, iar schimbarea acestora în timpul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului este un act de iresponsabilitate. Schimbarea intempestivă a 13 inspectori școlari generali de către ministrul Educației, motivată pe rațiuni de management defectuos, are mai degrabă coordonatele unei mișcări de poli de putere, cu motivație politică. Toate indiciile duc la o schimbare care are ca scop controlul politic al școlilor, miza fiind deservirea de către cei numiți a intereselor PSD și ALDE” a scris pe pagina sa de socializare, deputatul Pirtea.            Parlamentarul îi solicită ministrului Educației să facă publice evaluările care au stat la baza demiterilor, modul în care au fost realizate, cine le-a efectuat. La rândul său, Ministrul Educației, Liviu Pop în cadrul unei conferințe de presă a negat faptul că demiterea inspectorilor a fost făcută pe criterii politice. ,,Evaluarea s-a făcut de o comisie de 5 persoane sau 4. Trebuie să ştie din prima zi în care intră pe funcţia de conducere că este evaluat. Nu are nici o legătură evaluarea contractelor de management cu calitatea de membru de partid”, a menţionat Liviu Pop.

    Legat de modul cum au fost trimise notificările, prin care cei 13 inspectori școlari generali aflau că sunt demiși,  Ministrul Educației a declarat că acestea nu s-au făcut vineri seara printr-un fax, ci că au fost îndeplinite condiţile cerute de lege, de a informa prin poştă. Printre cei 13 demiși se află și Florina Stoian, șefa învățământului buzoian. Unii dintre ei, printre care și Stoian au anunțat deja că vor da în judecată Ministerul Educației. Termenul limită de ocupare a funcţiei de inspector şcolar general este până la data de 4 septembrie. Între timp, Ministerul Educației a anunțat că toate posturile celor demiși au fost scoase la concurs.

Știri despre: