Direcția Sanitar Veterinară va introduce porci santinelă în județul Buzău

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:gulalives.co
Sursa foto:gulalives.co

În data de 18 octombrie 2018, în județul Buzău va începe acțiunea de introducere a purceilor santinelă, în exploatațiile în care au fost neutralizați porcii, ca urmare a depistării virusului Pestei Porcine Africane (PPA). Acțiunea se va realiza după ce exploatațiile au fost supuse operațiunilor de curățare mecanică, spălare și dezinfecție. În data de 24 octombrie, Direcția Sanitar Veterinară va introduce porci santinelă și la microferma de la Puieşti.

,,Pe data de 18 octombrie vor fi introduși doi porci la Pănătău, iar în data de 24 octombrie vor fi introduși tot doi porci, în localitatea Puiești. S-a dorit și în gospodăria din Lunca, însă acolo familia intenționează să plece din ţară şi nu mai doreşte să crească suine. Porcii vor sta 40 de zile acolo. După această perioadă se recoltează probe de sânge și după aceea focarul se poate închide”, a menționat Marijan Milea, directorul DSV Buzău.

În acest moment, la nivelul județului nostru nu există cazuri sau suspiciuni noi de Pestă Porcină Africană, dar rămân în continuare sub supraveghere zonele Pănătău, Lunca (Pătârlagele) și Puiești (cele 3 focare înregistrate la începutul lunii septembrie). Totodată, vor fi menținute cele 6 filtre rutiere pe drumurile naționale și județene care fac legătura dintre Buzău și județele învecinate Brăila și Ialomița, care înregistrează un număr important de focare de Pestă Porcină Africană.

Știri despre: , ,