DN 2B, închis complet circulației, pentru a doua oară, din cauza ploii înghețate! Codul portocaliu de polei a fost prelungit

de Stiri Buzau Media

Din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată ce produc polei pe partea carosabilă și din cauză că materialele antiderapante folosite nu mai fac față, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră au decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B, între Buzău și Brăila (km 8+100 – km 38+000), începând cu ora 00:15. Este pentru a doua oară când autoritățile decid să închidă acest drum, ca urmare a fenomenului freezing rain. Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației. Conducătorii auto sunt sfătuiți în continuare să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Mai multe localități din județul Buzău sunt sub cod portocaliu de polei până la ora 02:00, perioadă în care se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri semnificative de polei pe arii relativ extinse. Localitățile vizate sunt Buzău, Râmnicu Sărat, Vernești, Vadu Pașii, Pogoanele, Merei, Smeeni, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Săgeata, Cochirleanca, Grebănu, Padina, Puiești, Ziduri, Glodeanu-Siliștea, Costești, Topliceni, Glodeanu Sărat, Rușețu, Țintești, Râmnicelu, Gherăseni, Gălbinași, Podgoria, Săhăteni, Ulmeni, Balta Albă, Stâlpu, Luciu, Brădeanu, C.a. Rosetti, Movila Banului, Ghergheasa, Scutelnici, Amaru, Boldu, Mihăilești, Cilibia, Vâlcelele, Largu, Florica, Bălăceanu și Robeasca.

Știri despre: , ,