DOUĂ LICEE DIN BUZĂU VOR PARTICIPA LA EUROSCOLA 2017

de Stiri Buzau Media

    Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) au lansat cea de a X-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2017- 2018. Cele două instituții au invitat toate unitățile de învățământ liceal din țară să participe la ediția 2017-2018 a concursului „Euroscola”, ediție care se va desfășura sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.  Termen limită de trimitere a proiectelor a fost marți, 10 octombrie 2017.

Singurele licee din România care au fost alese de către Parlamentul European de la Strasbourg să participe la EuroScola 2017 sunt Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” și Liceul Pedagogic Spiru Haret, ambele din municipiul Buzău. La concursul național Euroscola pot participa elevii claselor a IX-a – a XI-a. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de o echipă formată din cel mult 24 de elevi și 2 profesori coordonatori. Această echipă, în cazul în care liceul se va număra printre câștigători, va participa în anul 2018, la un eveniment Ziua Euroscola organizat la Strasbourg, pe baza invitației primite de la Biroul de Informare din Strasbourg al Parlamentului European.

Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. Fiecare eveniment reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Știri despre: