Drumul județean dintre Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, modernizat cu bani europeni

de Stiri Buzau Media

 

Șoseaua dintre Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, un tronson din drumul județean 203K, cu grave probleme, care nu a fost reabilitat de ani buni, va fi modernizat de Consiliului Județean Buzău cu bani europeni. Acest proiect va fi primul acceptat spre finanțare de Agenția Regională Sud-Est, din exercițiul financiar 2021-2027.

Investiția este estimată la aproape 200 de milioane de lei, o sumă care nu ar fi putut fi asigurată din bugetul Consiliului Județean. Licitația va fi lansată în luna octombrie, iar lucrările se vor întinde pe o distanță de 34 de kilometri de drum.

Tronsonul de drum Vintilă Vodă și Plaiul Nucului, deşi arată mai degrabă a drum forestier, este indicat de GPS ca rută de acces spre Braşov și străbate una dintre cele mai frumoase zone din Carpaţii de Curbură. De acest drum depinde dezvoltarea multor puncte turistice, între care Focul Viu de la Terca-Lopătari, Muntele de sare de la Lopătari, Piatra Albă „Grunjul” de la Mânzăleşti, Platoul Meledic, Lacul Mocearu, mănăstiri şi peşteri. Aceste elemente de atracţie turistică cu caracter de raritate reprezintă un punct forte pentru dezvoltarea zonei şi a judeţului, implicit a regiunii.

Mai mult, modernizarea acestei șosele va crea noi oportunităţi de dezvoltare pentru comunele Vintilă Vodă, Mânzăleşti, Lopătari, atât de ordin economic, cât şi social, având în vedere că acest drum este singura cale de acces a comunelor menţionate cu restul judeţului, al regiunii şi al ţării.

Tronsonul de drum Vintilă Vodă – Plaiul Nucului asigură accesul şi spre ariile naturale protejate, situri de importanţă comunitară Natura 2000, Penteleu, Siriu şi Bisoca.

Știri despre: , ,