EVENIMENTE IMPORTANTE PREGĂTITE PENTRU BUZOIENI, DE 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

de Stiri Buzau Media

Autoritățile locale și județene au pregătit un adevărat program pentru buzoienii care vor să sărbătorească  Ziua Națională  în oraș. Începând cu ora 10.00, în faţa Prefecturii Buzău, la Monumentul Eroilor Neamului, va avea loc o ceremonie militară de comemorare şi omagiere a făuritorilor unităţii neamului românesc. După oficierea serviciului religios şi depunerea coroanelor şi jerbelor de flori la monument, va urma un exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei – drill team, executat de către militari din cadrul Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”.

De la ora 11.00 este programat să înceapă cel mai important eveniment al zilei: parada militară, organizată de către Divizia 2 Infanterie „Getica”, structură reprezentativă a Forţelor Terestre Române. Dispozitivul de defilare, aproximativ 450 de militari, va fi constituit din detaşamente aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Pe 1 Decembrie, buzoienii pot vizita gratuit toate expozițiile Muzeului Județean. Reprezentanții instituției vor oferi câte un steag primilor 500 de vizitatori care vor participa la un concurs. Mai apoi, în jurul prânzului, buzoienii sunt invitați în Parcul Crând acolo unde vor primi fiecare câte o porție de fasole și o băutură caldă. Tot acolo va avea loc și unde pe lângă artiștii locali cunoscuți și cei ai Centrului Județean de Cultură și Artă, va mai urca pe scena amplasată lângă Obeliscul din Parcul Crând și UDDI. 

De la ora 16.00, buzoienii sunt invitați în sala mare a Consiliului Județean unde membrii  Grupului Vouă le vor descreți frunțile tuturor celor prezenți. De la aceeași oră, pe platoul din Piața Daciei unde va avea loc un spectacol susținut de Fanfara Diviziei 2 Infanterie Getica, artiști din toate zonele țării și Randi. În aceeași zonă, va fi deschis oficial și târgul de Crăciun din Piața Daciei și se vor aprinde luminile în tot orașul.

Știri despre: