
Tot pe acest tronson, nivelul apei este foarte scăzut are o culoare închisă și degajă un miros fetid. În amonte de zona hotelului și restaurantului menționate anterior, precum și în aval de camping, nu a fost sesizată mortalitate piscicolă. Prefectul Carmen Ichim a cerut SGA Buzău prelevarea de probe de apă și determinarea concentrației de cloruri, azotiți, azotați, amoniu și detergenți. Au fost prelevate probe din 3 puncte: Izvorul nr. 6 (situat la 150-200 m în amonte de zona indicată), zona de evacuare a apelor uzate a hotelului și zona de evacuare a apelor uzate a restaurantului. Cauze posibile ale mortalității peștilor: deversarea de substanțe toxice în apa râului sau lipsa de oxigen. Echipa de control a dispus:
– monitorizarea zonei de către Primăria Merei și SGA Buzău;
– blindarea imediată de către administratorul restaurantului a evacuării apelor uzate.
În funcție de rezultatele analizelor de laborator, autoritățile vor lua măsurile legale care se impun.







