Greutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitată prin lege

de Stiri Buzau Media

Parlamentarii vor să limiteze prin lege greutatea ghiozdanelor elevilor. O propunere de act normative a fost înregistrată recent la Camera Deputaților. Ideea este de a limita cantitatea de cărți și caiete pe care trebuie să le care zilnic copiii în spinare pentru a nu le pune în pericol sănătatea și integritatea fizică.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 1/2011 a educației naționale a fost înregistrată recent la Camera Deputaților pentru dezbatere. Pentru a se aplica, aceasta trebuie adoptată de Parlament și promulgată de șeful statului. Conform documentului, greutatea ghiozdanelor elevilor ar urma să fie limitată la 10% din greutatea corporală a copiilor, astfel încât sănătatea și integritatea fizică a acestora să nu fie puse în pericol.

„Pentru a nu pune în pericol sănătatea și integritatea fizică a elevilor, volumul și greutatea manualelor, rechizitelor și a altor materiale în procesul didactic, transportate zilnic de elevi la școală și de la școală, vor fi adaptate capacității de efort fizic a elevilor, iar greutatea acestora nu va depăși 10% din greutatea corporală a elevului”, scrie în proiect.

În acest sens, școlile vor trebui să asigure elevilor dulapuri individuale în care să-și țină cărțile și caietele. Responsabilitatea îndeplinirii acestei obligații va cădea pe profesori și pe directori, care, în caz contrar, vor risca sancționarea disciplinară.

Știri despre: , ,