Încă din 1991, Colegiul Economic Buzău s-a remarcat prin implicarea unui număr tot mai mare de elevi și profesori în proiecte internaționale.Ca recunoaștere a acestui fapt, Colegiul Economic Buzău este una din cele 7 școli din țară care a primit de 5 ori consecutiv titlul de Școală Europeană. Pentru a valoriza această experiență și pentru a asigura o diseminare cât mai bună a bunelor practici deprinse Colegiul Economic a inițiat în acest an școlar un proiect ambițios: ” Împreună în Europa”. Ca parteneri în acest proiect avem Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Centrul Europe Direct, Asociația Hair Redivivus Buzău. Proiectul se adresează în primul rând elevilor prin intermediul unui concurs cu două secțiuni:
- Experiența mea în Europa- secțiune de prezentări electronice;
- Clipă stai, nu pleca- secțiune de fotografie.
Profesorii pot împărtăși exemple de bună practică facilitate de participarea la proiecte internaționale și nu numai prin intermediul broșurii electronice ” Împreună în Europa”. La prima ediție participarea a fost consistentă:
- Secțiunea A: 16 elevi din România și Croația (reprezentând 8 școli);
- Secțiunea B: 37 elevi din România (reprezentând 7 școli);
- Secțiunea simpozion: 28 profesori din România și Croația (20 de școli și organizații din 13 localități).
O întâlnire finală și festivitatea de premiere a fost organizată cu ocazia Zilei Europei, 9 mai, la Colegiul Economic Buzău. Au participat elevi și profesori din școli buzoiene. În cadrul activității au fost prezentate proiecte derulate de școli buzoiene și un film realizat în cadrul proiectului OMIT- Odissey- Migration and its influence on teenagers.Inspectorul școlar general Otilia Trifan a vorbit despre importanța proiectelor internaționale în dezvoltarea tinerei generații. Directorul Mărioara Lungu a punctat faptul că ziua de 9 mai înseamnă pentru noi și Ziua Independenței dar și Ziua Victoriei în cel de al doilea război mondial. La final elevii au realizat un steag viu al Uniunii Europene.