Încă o ,,surpriză” prin fax pentru șefii învățământului buzoian, din partea Ministerului Educației

de Stiri Buzau Media

Șase dintre inspectorii școlari județeni revocați în august 2017, de fostul ministru al Educației, Liviu Pop și repuşi în funcții de justiție au fost anunțați recent, că au primit punctaje mici din partea Ministerului Educației.Totul în urma unui raport al Corpului de Control al ministerului de resort. Pe lângă șefii Inspectoratului Școlar Județean Buzău, punctaje slabe au mai primit inspectorii școlari generali din județele Brăila, Mehedinți, Arad, Vrancea și Ialomița. Astfel, Florina Stoian și cei doi adjuncți ai săi, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău au primit, fiecare, până în 70 de puncte.

[bs-quote quote=”Noi am depus un dosar cu autoevaluarea noastră așa după cum prevede metodologia, pe 31 august. Urma mai apoi, ca ministerul să facă evaluarea și mai apoi comisia. Aceasta din urmă a făcut acea evaluare, care a ajuns la minister, dar noi n-am primit niciun răspuns. Apoi pe 19 (februarie n.red.) primim o fișă de evaluare, dar nu este fișa noastră. Este un alt model, deci nu este modelul de fișă prevăzut de metodologia în vigoare, cu un punctaj foarte mic: 64 de puncte la mine, celelalte colege la fel. Sub 70 de puncte avem toate. (…) Adresa de la minister a sosit vineri noapte, noi am găsit-o luni dimineață. ” style=”default” align=”center” author_name=” Florina Stoian” author_job=” inspector general IȘJ Buzău ” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Șefii din învățământul buzoian au mers marți la Ministerul Educației, unde au discutat cu conducerea instituției.Totodată, Florina Stoian a declarat că atât ea cât și cei doi adjuncți ai săi vor depune contestație la raportul Corpului de Control. Pentru moment, un singur lucru este cert, și anume că nu se pune problema demiterii acesteia precum și a celorlalți adjuncți ai IȘJ Buzău.

[bs-quote quote=”Nu, până nu se pronunță contestația și după aceea noi vom contesta în instanță pentru că așa ceva nu se poate accepta după o activitate pe care am avut-o. Faptul să primim un asemenea punctaj, înseamnă că noi nici nu am fost la serviciu, tot anul. Din acest motiv nu putem să acceptăm așa ceva. ” style=”default” align=”center” author_name=”Florina Stoian ” author_job=”inspector general IȘJ Buzău ” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Corpul de control al ministerului Educației a ajuns la Buzău în luna septembrie 2017, la o zi după ce Florina Stoian a avut câștig de cauză în urma acțiunii deschise în instanță, prin ordonanță preşedințială, prin care a cerut să rămână în funcție până când procesul pe care l-a intentat ministerului de resort, se va încheia.