ÎNCĂ UN DRUM DIN JUDEȚUL BUZĂU, REABILITAT CU FONDURI EUROPENE

de Stiri Buzau Media

     Consiliul Județean a semnat, astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ,,Stimularea mobilității la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita Județ Brăila – Robeasca – Vadu Pașii (E85)” promovat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1. – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Acesta este cel de-al doilea proiect finanțat cu bani europeni, semnat în acest an de Consiliul Județean Buzău. Valoarea totală este de aproximativ 26.700.000 de euro din care Consiliul Județean Buzău va contribui cu doar doi la sută din valoarea eligibilă a proiectului.

Reabilitarea porțiunii drumului județean 203K situată între limita cu județul Brăila și intersecția cu E85 de la Auto Rolla se va face pe durata a 62 de luni. ,,Un nou proiect european, in valoare de 27 milioane de euro, depus de Consiliul Judetean Buzau, a primit finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020. Este proiectul cu cea mai mare valoare, finantat de Uniunea Europeana in Judetul Buzau. Proiectul ,,Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita Judet Braila-Robeasca-Vadu Pasii(E85) are termen maxim de implementare sfarsitul anului 2020 si prevede modernizarea unui tronson de 36,68 km” a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, directorul ADR Sud Est Brăila, Luminița Mihailov a adăugat că pe acest exercițiu de finanțare alegerea proiectelor a fost o alegere strategică, din acest motiv nu a contat ordinea ci o listă de proiecte prioritare. „Este al X-lea drum finanțat pe zona de Sud est, felicit pe președintele Consiliului Județean Buzău pentru implicarea sa directă în pregătirea acestor pentru că trebuie să știți că este foarte greu să depuneți un proiect pentru finanțare și să si obțineți finanțarea”, a declarat directorul ADR Sud Est Brăila, Luminița Mihailov.

Odată ce cererea de finanțare a proiectului s-a făcut, urmează să se treacă la organizarea procedurilor de licitație la finalul cărora vor urma și lucrările propriu zise. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a mai declarat că până la finalul anului Consiliul Județean va mai semna și alte contracte de finanțare.

Știri despre: