INVITAȚIILE LA CONCERT VOR FI DISTRIBUITE DE MÂINE BUZOIENILOR, DE LA ORA 12.00, LA SALA SPORTURILOR

de Stiri Buzau Media

Renumita orchestră Johann Strauss Ensemble ajunge anul acesta și în Buzău. Pe 19 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor ,,Romeo Iamandi” din oraș, vor răsuna cele mai frumoase ritmuri ale Crăciunului autentic vienez. Concertul are loc la inițiativa Primariei Municipiului Buzău. Sala Sporturilor va fi de nerecunoscut, pregatită de un eveniment remarcabil. Spectatorii vor avea parte de o primire deosebită și de un spectacol de neuitat. Iubitorii de muzică clasică vor poposi timp de două ore în atmosfera sclipitoare a balului vienez specific finalului de an, bucurându-se de valsuri, marşuri şi polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss și contemporanii acesteia.

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în anul 2004.

În acompaniamentul, sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani (în anul 1697) de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind ,,sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Pe lângă repertoriul complex, care include lucrări muzicale de Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar și celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach, concertul ”Best of Vienna” din Buzău va fi completat de momente artistice înălțătoare susținute de soprana Ana Cebotari. De asemenea, momentele muzicale vor fi completate cu coregrafii executate de către balerinii conduși de maestrul Iulian Rădoi.

Invitațiile la concert vor fi distribuite cetățenilor orașului Buzău vineri, 15 decembrie, începând de la ora 12.00, la Sala Sporturilor, în limita locurilor disponibile și pe baza cărții de identitate.

 

 

 

Știri despre: