La ce sumă se ridică cel mai mare venit asigurat la pensie?

de Stiri Buzau Media

Peste 3.300 de români s-au asigurat voluntar la pensie în cursul primelor nouă luni ale anului 2018, fie ca să obţină pensie pentru limită de vârstă, fie ca să-şi completeze venitul asigurat, folosit la calculul pensiei, au spus oficialii Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Cei mai mulţi au plătit contribuţia de asigurări sociale la salariul minim pe economie şi sunt din Bucureşti, Constanţa şi Argeş, reiese din datele trimise de către CNPP.

Cel mai mare venit lunar, pe care un român şi l-a asigurat la pensie din proprie iniţiativă, se ridică la 50.562 lei şi achită voluntar Casei de Pensii peste 12.640 de lei pe lună. Dacă nu lucraţi, dar vreţi să vă asiguraţi la sistemul public de pensii, puteţi să încheiaţi voluntar cu Casa de Pensii din judeţul în care aveţi domiciliul un contract de asigurare socială. Acest contract poate fi încheiat şi de către oamenii care vor să-şi completeze venitul asigurat, utilizat la stabilirea pensiei.

De asemenea, avocaţii, notarii, personalul clerical şi cel asimilat cultelor din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate în sistemul public, se pot asigura în sistemul public de pensii, pe bază de contract de asigurare socială, potrivit Legii 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Știri despre: , , ,