Lupul paznic la oi. Agent de pază părtaș la un furt calificat, comis la societatea la care era angajat să o protejeze

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: ea.md
Sursa foto: ea.md

Poliţişti de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au reținut un tânăr de 21 de ani din Merei şi a unui bărbat de 35 de ani din Argeş pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Măsura a fost luată în continuarea cercetărilor desfăşurate în cazul unui furt dintr-o societate comercială, faptă comisă în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, pe raza localităţii Merei. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că buzoianul, angajat ca agent de pază la societatea păgubită, nu a rezistat tentației și a căzut în păcat. Mai exact, acesta le-a spus argeșeanului şi unui alt buzoian de 34 de ani unde sunt ținute sumele obținute din încasări.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni, argeşeanul de 35 de ani a fost depistat în Constanţa și dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru continuarea cercetărilor. Din verificările efectuate încă de la momentul sesizării faptei, poliţiştii au stabilit că în incinta societăţii s-ar fi pătruns prin efracţie, iar banii sustraşi (4000 de lei) ar fi fost împărţiţi între cei trei participanţi.

Tânărul de 21 de ani şi argeşeanul au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău şi urmează a fi prezentaţi parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale în vederea luării măsurii arestării preventive. Celălalt buzoian în vârstă de 34 de ani este deja închis pentru fapte comise cu violenţă.

Știri despre: , ,