Ingrediente:
- 1kg morcovi
- 5 cepe
- 50g unt
- o linguriță zahăr
- o linguriță făină
- 2 ceșcuțe apă
- sare
Timp de preparare: 45 min
Prepararea rețetei culinare:
Curățați morcovii, îi spălați și îi tăiați în rondele sau bastonașe. Curățați și toiați ceapa solzișorii. Puneți morcovii la fiert pentru 10 minute, cu apă cât să-i acopere. Într-o tigaie cu unt topit, înăbușiți ceapa împreună cu morcovii bine scurși. Răsturnați legumele într-un vas termorezistent și le dați la cuptor pentru 10 minute, apoi scoateți forma, presărați sare după gust și turnați făina dizolvată în apă rece, împreună cu zahărul. Dați vasul la cuptor pentru încă 5 minute. Serviți mâncarea cu salată de sfeclă roșie sau drept garnitură la friptură sau pește.