Militarul ucis în atentatul de astăzi din Kabul era buzoian

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Facebook/MApN
Sursa foto: Facebook/MApN

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi este militarul buzoian ucis în atentatul sinucigaș de astăzi, din Kabul. Caporalul Polschi avea 38 de ani, plecase de la unitatea militară 01847 Parasutisti din Crâng, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în Armata României din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan. Militarul buzoian și-a pierdut viața în urma exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

,,Militarii Armatei României îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmit condoleanțe familiei îndoliate. În semn de respect şi preţuire a jertfei camaradului nostru mâine, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie”, anunță MApN.  Cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar alte 42 au fost rănite în urma atacului sinucigaș din această dimineață. Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

 

Știri despre: , , ,