Pași importanți făcuți de Primăria Buzău, pentru realizarea complexului de servicii pentru persoanele vârstnice la Mihăilești

de Stiri Buzau Media

Asistența socială continuă să fie un obiectiv important pentru municipalitate. Problema dezafectării clădirii din Parcul Marghiloman și relocarea vârstnicilor de aici a ridicat-o primarul Constantin Toma la scurt timp de la instalarea sa la Palatul Comunal. În timpul unei vizite pe care a făcut-o atunci la acest cămin, edilul a constatat că acea clădire nu mai oferă condițiile optime de trai pentru vârstnicii cazați acolo. Recent, Constantin Toma a anunțat că în acest an s-a reușit un demers extrem de important în acest sens. Mai exact, s-a reușit transferarea de la Primăria Mihăilești a unei locații unde se va ridica un complex de servicii pentru persoanele vârstnice.

,,Am reușit anul acesta de am transferat fără bani, fostul spital de la Mihăilești, vrem să facem acolo un colț de rai pentru un centru de îngrijire persoane vârstnice, pentru că cel pe care-l avem acum în Parcul Marghiloman nu este adecvat pentru ceea ce trebuie, din păcate. (…) Este nevoie de așa ceva, avem solicitări foarte, foarte multe și din păcate, doar când dispare cineva natural de acolo, mai suntem în stare să asigurăm un loc liber”, a declarat Constantin Toma.

Noul cămin de la Mihăilești va răspunde nevoilor actuale, având o capacitate de aproximativ 150 de locuri. Stabilimentul va avea sere, o grădină de legume, spații de recreere și promenadă, totul în mijlocul naturii. Fostul spital zonal din Mihăilești a fost construit în perioada 1907-1910 și a funcționat până la Revoluție.

Știri despre: , , ,