Patru persoane bănuite de evaziune fiscală au fost duse la sediul poliţiei, în vederea audierii, după perchezițiile din această dimineață

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Arhivă

Documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate, în această dimineaţă, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 700.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat în această dimineață 26 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau a rambursării ilegale a T.V.A.. La acţiune au participat aproximativ 60 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Călăraşi, Ilfov şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Activităţile au fost desfăşurate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău. Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind activitatea comercială. De asemenea, în baza mandatelor de aducere, 4 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii.

Din verificările efectuate a reieşit că în perioada 2014 – 2016, un bucureştean de 70 de ani, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Buzău, a constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către alte 5 persoane. Astfel, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 700.000 de lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Știri despre: , ,