Pensionarii buzoieni, printre cei mai săraci din țară

de Stiri Buzau Media

Buzoienii au printre cele mai mici pensii din țară. De asemenea, numărul pensionarilor din județ este într-o continuă scădere, potrivit unui raport publicat de Institutul Național de Statistică, în care este analizată situația pensionarilor din România.

Raportul arată că, la sfârșitul anului trecut, în județul Buzău, erau 107.866 de pensionari. Astfel, față de finalul anului precedent s-a înregistrat o scădere a numărului de pensionari cu 1.200 de persoane.

Nici  când vine vorba de banii pe care îi primește lună de lună un pensionar buzoian, cifrele nu sunt prea bune. Cu o pensie medie lunară  de 1.393 lei, județul Buzău se află spre coada clasamentului național. Totuși, în ultimul an, pensia medie a crescut, la Buzău, cu 11 lei.

La nivelul țării, pensia medie lunară pentru toate categoriile de pensionari a fost anul trecut de 1.666 lei, în creştere cu 11,1% faţă de anul precedent. Pensia medie de asigurări sociale de stat, pe care o încasează aproape 80 la sută dintre pensionari, a fost în schimb ceva mai mică, de 1.602 lei.

Știri despre: ,