Pompierii buzoieni îi învaţă pe copii sinistrați din tabăra de la Poiana Pinului, cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă

de Stiri Buzau Media

pompieriInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău, organizează astăzi, începând cu ora 09:30, activități de informare și educare preventivă privind situațiile de urgență în rândul copiilor participanți la Proiectul Național de Tabere ”Solidaritatea” din Centrul de Agrement Poiana Pinului, comuna Tisău, județul Buzău.

Grupurilor de copii le vor fi prezentate pericolele la care se pot expun din neatenţie sau din joacă, precum și modul în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimente nedorite. Totodată, cei mici vor participa la cursurile desfășurate de către paramedicii SMURD, unde vor învăța teoretic și practic noțiunile de bază în acordarea primului ajutor medical. La final, echipajul de Căutare-Salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău va desfășura demonstrații de dresaj și intervenție cu câinele de serviciu Igy.