Pompierii buzoieni vor primi în acest an, al doilea container multirisc de căutare-salvare în caz de cutremur

de Stiri Buzau Media

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat a anunțat săptămâna trecută, că fiecare judeţ din România va avea, până la sfârşitul acestui an, câte două containere multirisc de căutare-salvare în caz de cutremur. Potrivit presei centrale, Raed Arafat a declarat că prin dotarea fiecărui judeţ cu câte două containere de căutare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de intervenţii. Beneficiul principal al acestui container este dotarea suplimentară cu echipamente de ultimă generație pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii, în primul rând la cutremur, cu persoane surprinse sub dărâmături. Este gândit ca un tot unitar în condițiile cele mai dificile.

[bs-quote quote=”Cel puţin pentru partea de căutare-salvare urbană, anul trecut am încheiat dotarea fiecărui judeţ cu câte un container de căutare-salvare, iar în acest an se achiziţionează al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfârşitul acestui an, fiecare judeţ va avea două containere de căutare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce înseamnă că, în jurul fiecărui container, se dezvoltă o echipă de căutare-salvare (…) de intervenţie pe partea de clădiri prăbuşite şi alte situaţii care necesită echipamentele respective. ” style=”default” align=”center” author_name=” dr. Raed Arafat ” author_job=” șef DSU” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a fost dotat, pentru prima dată de la înființare, cu un sistem tip container destinat operatiunilor majore, în vara anului trecut, mai exact în luna iulie. Recipientul de mari dimensiuni conține o gamă largă de echipamente destinate unor situatii de urgență care s-ar putea produce la nivelul județului Buzău. Prețul containerului multirisc în caz de cutremur a fost de peste 300.000 de euro. Acest tip de echipament modern permite intervenții de lungă durată în condiții dificile sau foarte dificile, cu prăbușiri de construcții și va fi disponibil la nivelul ISU pentru întregul județ.