Raed Arafat: Nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară

de Stiri Buzau Media

Secretarul de stat Raed Arafat spune că românii trebuie să fie rezervați în a-și face planuri privind concediile din timpul verii.

Chestionat, duminică seară, la Digi 24, ce ar sfătui pe cineva care îl întreabă dacă să își facă planuri pentru vacanța de vară, Arafat a spus că ar fi rezervat.
„În primul rând, depinde unde vrea să facă concediul. Și, indiferent unde vrea să meargă, aș fi rezervat, aș zice să aștepte. Trebuie văzută evoluția bolii, este devreme acum să vorbim”, a declarat Raed Arafat.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că până în 15 mai avem obligația să respectăm toate restricțiile impuse de autorități, iar după această dată măsurile de relaxare vor fi luate gradual, pentru a vedea impactul lor legat de evoluția cazurilor de COVID-19.
„Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.
El a dat câteva exemple de măsuri care ar putea fi luate după 15 mai. În primă fază, oamenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere, dar va trebui respectat în continuare numărul maxim de persoane. Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu și locurile de joacă din acestea. Nu vor fi organizate festivități și nici se va putea merge la restaurant.
Știri despre: , ,