S-a dat start, la Buzău, turneului interactiv „Şahul călător”

de Stiri Buzau Media

O tablă de şah de mari dimensiuni a fost instalată vineri, în sala de sport a Colegiului Naţional ,,B.P .Hasdeu”. Elevii liceului au fost provocaţi să mute piesele inaugurând astfel proiectul „Şahul călător”, un turneu interactiv cu piese de şah-gigant, destinat încurajării sportului minţii. Prima partidă, încheiată cu o remiză, i-a adus însă, faţă în faţă, pe primarul Constantin Toma şi pe Tedi, cel mai tânăr şahist de performanţă. Edilul-şef al Buzăului a mărturisit că a jucat şah, cu mulţi ani în urmă, mai ales în timpul stagiului militar şi că se teme de adversar.

[bs-quote quote=”Când eram mic jucam foarte mult și mai ales în armată, atunci când era foarte mult timp de pierdut și făceam campionate de șah cu colegii și mai și băteam din când în când. (…) Am auzit că e un tip foarte periculos de 6 ani și nu vreau să mă fac de râs. Sper să fac o mutare, două pentru că altfel, aș compromite toată munca de un an și jumătate, să iau bătaie de la un copil de 6 ani.” style=”default” align=”center” author_name=”Constantin Toma ” author_job=” primarul municipiului Buzău ” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Turneul, organizat de Primăria municipiului Buzău, prin secţia de șah a SCM Gloria, în colaborare cu Palatul Copiilor, la iniţiativa Fundaţiei „Sfântul Sava de la Buzău” şi Fundaţia „Irineu Mihălcescu” va continua în alte unităţi de învăţământ din oraş.

[bs-quote quote=”Fiecare școală va găzdui acest șah gigant și se va desfășura și un turneu de șah. Scopul nostru este să promovăm șahul, pentru ca elevii să-și petreacă într-un mod cât plăcut și mai util timpul liber. ” style=”default” align=”center” author_name=”profesor George Vlad ” author_job=”director Palatul Copiilor Buzău ” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Prima ediţie a turneului de şah se va încheia pe data de 1 Decembrie, cu ocazia Centenarului Marii Unirii, atunci când vor fi premiaţi și primii 100 de şahişti-elevi din municipiul Buzău.