Sentință dată de magistrații Judecătoriei Buzău în dosarul fostului şef al Poliţiei Rutiere Buzău, comisarul şef de poliţie Vasile Nicolae

de Stiri Buzau Media

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Buzău a fost trimis în judecată anul trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fiind acuzat că, timp de aproape un an, în perioada octombrie 2014- iunie 2015, în calitatea pe care a deținut-o, a circulat zilnic pe drumurile publice și a parcat în curtea Inspectoratului un autoturism Alfa Romeo care nu era înmatriculat și avea numere false. Judecătoria Buzău a dat astăzi sențința în acest dosar, comisarul şef de poliţie Vasile Nicolae fiind condamnat la un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

,,În baza art. 396 alin. 1, 4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului N.V., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat în formă continuată, prevăzută de art. 334 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal în referire la art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, faptă din perioada 06.10.2014 – 22.06.2015. În baza art. 396 alin. 1, 4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, prevăzută de art. 334 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal în referire la art. 396 alin. 10 Cod procedură penală faptă din perioada 06.10.2014 – 22.06.2015.

În baza art. 38 alin. 2 -39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte cele două pedepse, stabilind pedeapsa cea mai grea în sarcina inculpatului aceea de 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse, respectiv 3 luni închisoare, în total stabilind în sarcina inculpatului o pedeapsă de 1 an închisoare. În baza art. 83 alin. 1, 3 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău , la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Buzău.

În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare” se menționează în hotărârea dată astăzi de magistrații Judecătoriei  Buzău. Reamintim că, la câteva luni după izbucnirea scandalului, fostul șef de la Rutieră, comisarul şef de poliţie Vasile Nicolae a intrat în concediu medical și apoi s-a pensionat.