Slujbe oficiate în limbaj mimico-gestual pentru credincioșii cu deficiențe de auz din Râmnicu Sărat

de Stiri Buzau Media

Credincioșii cu deficiențe de auz din Râmnicu Sărat s-au rugat duminică în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraș. Alături de câțiva credincioși surzi buzoieni, aceștia au participat la Sfânta Liturghie oficiată în limbaj mimico-gestual liturgic românesc de Pr. Ionuț Mihalașcu – slujitorul comunității persoanelor hipoacuzice din Buzău.

Ulterior, toate persoanele cu deficiențe de auz prezente la slujbă au primit pachete cu alimente, prin grija preotului Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat și paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”,

„Biserica noastră Ortodoxă a avut întotdeauna grijă de persoanele surde și a considerat că este important să ajungă și în mijlocul lor mesajul Evangheliei Domnului Hristos. Cu bucurie și nădejde, ne rugăm lui Dumnezeu pentru acești credincioși, prin cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: «Doamne, întinde mâna Ta celor ce vor să alerge, dar se poticnesc»”, a declarat Pr. Ionuț Mihalașcu.

Începând cu luna septembrie 2019, comunitatea surzilor din Râmnicu Sărat participă la cultul divin public în biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraș. Aici, slujbele în limbaj mimico-gestual sunt oficiate periodic de preotul comunității hipoacuzicilor din Buzău.

Sursă Facebook Arhiepiscopia Buzăului și Vranceai