SONDAJ: Opt din zece femei îşi sacrifică timpul de odihnă ca să aibă suficient timp şi pentru job, şi pentru familie

de Stiri Buzau Media

Opt din zece femei au declarat că obişnuiesc să-şi sacrifice timpul de odihnă şi să se culce târziu în noapte, pentru a face faţă tuturor responsabilităţilor, arată rezultatele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Astfel, peste şase din zece femei petrec zilnic între două şi şase ore cu sarcini legate de întreţinerea casei şi a familiei, în plus faţă de cele 8 ore pe care le petrec la serviciu. Totodată, şapte din zece angajate au afirmat că obişnuiesc să ia mesele în fugă sau chiar să rateze anumite mese. În plus, într-o proporţie covârşitoare de 93%, femeile au răspuns că îşi sacrifică pasiunile personale pentru a avea suficient timp dedicat familiei.

Topul celor mai solicitante activităţi pe care angajatele trebuie să le îndeplinească în fiecare zi, pe lângă jobul full time pe care îl au,  este condus de prepararea şi servirea mesei, pentru peste 80% dintre respondente.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 10 februarie  – 2 martie 2020, pe un eşantion de 718 femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi peste 55 de ani. Pe categorii de vârstă, cele mai multe, respectiv patru din zece, au între 36 şi 45 de ani, iar 34,% au între 26 şi 35 de ani.

Sursa: news.ro

Știri despre: , ,