Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat: Educație, nu politică!

de Stiri Buzau Media

Sorin Cîrjan:

Astăzi am avut o primă întâlnire cu noii directori ai instituțiilor de învățământ râmnicene, nume noi, în câteva situații, ori cadre cu experiență managerială, care continuă munca începută.

Am dorit, astfel, să stabilim încă de la început câteva direcții de acțiune ale parteneriatului dintre școli și primărie, care să ajute elevii râmniceni să performeze. Am vorbit despre nevoile lor și ale comunității, despre prezent și viitor.

Ne dorim o strategie pe care să o adoptăm la nivel local și pe care fiecare dascăl, fiecare director de școală din acest oraș să o aplice în activitatea curentă. Am reiterat ideea susținută în Consiliul Local în urmă cu câteva săptămâni, ca toți directorii să renunțe la activitatea politică, pentru ca școlile să nu mai fie loc de dispute electorale. Dacă dorim depolitizarea învățământului, acum ar fi momentul să o facem, fiind suficient un acord la nivel local și nu trebuie să așteptăm prevederi legislative în acest sens.

Îmi doresc să fim inspirați în a lua cele mai bune decizii pentru viitorul copiilor noștri și să reușim să reclădim o atmosferă de încredere și implicare a tuturor factorilor implicați: elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale!

Mult succes, doamnelor și domnilor directori, în activitatea managerială!

 

Știri despre: ,