Spărgători în echipament de schi reținuți de polițiști

de Stiri Buzau Media

Trei tineri din Şarânga au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, după ce au spart mai multe maşini din municipiul Buzău. Din cercetări a reieşit faptul că, în nopţile de 4 spre 5 ianuarie şi 11 spre 12 februarie 2018, tinerii, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, s-ar fi deplasat cu o mașină, în Buzău, de unde ar fi sustras, din autoturisme, bunuri în valoare de aproximativ 2.500 de lei. Ei au fost prevăzători şi au încercat să-şi ascundă identitatea cu ajutorul unor echipamente de schi. Folosindu-se de mănuşi şi măşti de schi, pentru a nu fi recunoscuţi, ar fi sustras componente exterioare de la două autoturisme şi ar fi pătruns în interiorul altor saşe, de unde ar fi furat bunuri (aparate radio cd, staţii de emisie recepţie, extinctoare şi altele). În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei în cauză au fost depistaţi marți, 20 februarie, pe raza localităţii Şarânga. Astfel, au fost recuperate bunurile sustrase, în proporţie de 90%. Poliţiştii le recomandă proprietarilor de autovehicule să-şi ia  măsuri de precauţie, pentru a preveni astfel de situații neplăcute.

  • Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).
  • Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.
  • Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.
  • Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor.