Sute de buzoieni, prezenți la procesiunea de Bobotează. Doar doi bărbați au înfruntat râul înghețat pentru a prinde crucea aruncată de preoți

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:PkLiviu
Sursa foto:PkLiviu

Sute de persoane au participat, astăzi, la procesiunea de Bobotează, oficiată pe unul din malurile râului Buzău de un subor de preoți în frunte cu părintele Mihail Milea. La eveniment au fost prezenți primarul Constantin Toma, precum și un reprezentant al Prefecturii Buzău. Manifestările prilejuite de Bobotează au debutat cu o slujbă religioasă la Catedrala Sfîntul Sava, de unde ulterior enoriașii au pornit pe străzile Buzăului până pe malul râului Buzău. Alți credincioși s-au alăturat convoiului pe drum, pentru ca în final sute de enoriași să asiste la sfințirea râului Buzău și la aruncarea crucii de lemn în apă.

Pe traseul către râul Buzău și pe toată durata procesiunii s-au aflat echipaje ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei, care au asigurat desfășurarea activității în bune condiții. După slujba de sfințire a Aghiazmei Mari, preotul Alexandru Tudose a aruncat în apa plină de sloiuri de gheață a râului Buzău o cruce de lemn. Campionul din acest an se numește Adrian Daniel Petrache, are 41 de ani și este din Mărăcineni. Este a doua oară când participă la un astfel de eveniment, prima dată fiind în urmă cu 12 ani. Atât el cât și celălalt particiant, de fel tot din Mărăcineni, s-au ales cu câteva zgârieturi din cauza bucăților de gheață din apa Buzăului. După ce crucea a fost scoasă din apă, buzoienii s-au așezat la coadă pentru a lua aghiazmă.