Tânăr, bănuit de tâlhărie, reţinut de poliţiştii buzoieni

de Stiri Buzau Media

 

 

 

 

 

Update: Tanarul de 20 de ani retinut pentru talharie a fost prezentat astazi la Parchet. Impotriva acestuia a fost luata masura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Stirea initiala: Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, au identificat ieri, la scurt timp de la comiterea faptei, principalii bănuiţi de comiterea unei tâlhării, pe raza municipiului Buzău. Ei au fost sesizați de acest incident de către victimă, o buzoiancă de 52 de ani. Din cercetările a reieşit că în jurul orei 22.00, cinci tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, din localitate, i-ar fi sustras geanta persoanei vătămate, prin violenţă, în timp ce se deplasa către locul de muncă, printr-o zonă slab iluminată. Prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la aproximativ 1.000 de lei, fiind recuperat parţial.

Faţă de tânărul de 20 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea luării măsurilor legale. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului. Poliţiştii le recomandă buzoienilor câteva măsuri de autoprotecţie pentru a nu deveni victimele unei tâlhării:

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate( câmpuri, parcuri, şantiere).
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate.
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări)
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.
  • Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
  • Evitaţi să vă expuneţi inutil copiii unor pericole, acceptând ca ei să poarte asupra lor, pe stradă, bunuri de valoare (telefoane mobile, bijuterii);
  • Sfătuiţi-vă copiii să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea;
  • Manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice; puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor.