TARTĂ CU CIUPERCI ȘI CARTOFI

de Stiri Buzau Media

     Acest preparat este un aperitiv care, poate fi servit atât cald cât și rece. Ca buget vă costă foarte puțin, iar ca timp de preparare aveți nevoie doar de 30 de minute. Ingredientele sunt și ele la îndemână. Aveți nevoie de aluat foietaj, cartofi, ciuperci, mozzarella sau cașcaval, piper, sare și ulei de măsline. Așadar, înainte să vă apucați de gătit, pregătiți cuptorul la 200°C. Iată de ce aveți nevoie:

  • 1 aluat foietaj rotund
  • ciuperci champignon ( mărime medie – 6 bucăți)
  • 2 cartofi mici
  • Mozzarella sau cașcaval (cam 3 felii mai groase)
  • câteva linguri de ulei de masline
  • Piper
  • Sare

    Mod de preparare: Scoateți aluatul foietaj din frigider și îl lăsați cam 10 minute pentru a se înmuia inmoaie. Spălați ciupercile iar  apoi tăiați-le în felii potrivite ca grosime. Dupa ce le-ați tăiat le puneți într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și le lăsați la foc mediu pentru a-si reduce din volum și a se evapora lichidul format. În ultimele 5 minute, puneți sare peste ciuperci și amestecați. Între timp, curățați cartofii de coaja și tăiați felii mai groase decât la cartofii pai. Puneți 2-3 linguri de ulei într-o altă tigaie și îi lăsați să se rumenească pe ambele părți, dar nu lăsați prea mult. Adăugați spre final sare pentru a-i da gust. Puneți apoi aluatul într-o tavă și îl derulați, punând între timp peste aluat ciupercile si cartofii. La final adăugați mozzarella tăiată cubulețe. Dacă nu aveți mozzarella puteți înlocui cu cașcaval. Îndoiți apoi marginile aluatului sper interior. Băgați tava în cuptorul preîncălzit și după 20 de minute scoateți tarta rumenită.

Știri despre: