Taxele pentru echivalarea unei diplome preuniversitare sau universitare și cele pentru eliberarea unei adeverințe de studiu se vor dubla în curând

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:umfcv.ro
Sursa foto:umfcv.ro

Pe site-ul Ministerului Educației a apărut proiectul de Ordin privind actualizarea taxelor pentru serviciile prestate de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor. Acesta vizează taxele percepute pentru chestiuni precum echivalarea diplomelor sau eliberarea altor acte de studii. Mai exact, proiectul propune noi cuantumuri pentru anumite taxe, astfel:

  • a) Recunoașterea/echivalarea studiilor preuniversitare și universitare: 100 lei.
  • b) Vizarea actelor de studii, a anexelor la actele de studii și a documentelor care atestă calitatea de student: 50 lei pentru fiecare act.
  • c) Eliberare adeverințe privind studiile efectuate în România și în străinătate: 50 lei.
  • d) Eliberare documente în limbile engleză și/sau franceză: 50 lei.
  • e) Efectuarea de fotocopii ale documentelor necesare prestării serviciilor Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor: 1 leu/filă.

Aceste taxe vor putea fi plătite prin casieria Ministerului Educației Naționale; prin mandat poștal și prin virament bancar. Noile cuantumuri sunt mai mari decât cele aplicabile în prezent. De exemplu, în cazul recunoașterii diplomelor preuniversitare sau în cazul studiilor de licență acum se plătește o taxă de 50 de lei/ fiecare.

[wp-embedder-pack width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”68825″ /]

Știri despre: , ,