Primăria va acorda post-mortem a titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Buzău” unui număr de 7 personalități cu recunoaștere națională sau universală care și-au pus amprenta asupra dezvoltării municipiului și a imaginii orașului. Este vorba despre Constantin Giurescu, Constantin Garoflid, Traian Săvulescu, Irineu Mihălcescu, Petre Antonescu, Pamfil Șeicaru și Nicu I. Constantinescu. Acest va titlu va fi oferit ca urmare a unui proiect de hotărâre ce va fi supus spre dezbatere și aprobare aleșilor în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal de joi, 26 aprilie.
Constantin Giurescu, născut la data de 10 august 1875, în satul Chiojdu, județul Buzău a fost istoric și conferențiar de istoria modernă a românilor la Facultatea de Litere, Universitatea din București.
Constantin Garoflid, născut la data de 18 martie 1872, în satul Cândești, comuna Vernești a fost un om politic care a îndeplinit funcția de ministru al agriculturii în Guvernul Alexandru Averescu (1) (8 – 19 februarie 1918), Guvernul Alexandru Marghiloman (4 iunie – 23 octombrie 1918), Guvernul Alexandru Averescu (2) (22 iulie – 16 decembrie 1921) și Guvernul Alexandru Averescu (3) (30 martie 1926 – 4 iunie 1927). A fost primul președinte al Academiei de Agricultură din România, precum și al Sindicatelor Agricole dar și președinte al Institutului de Cercetări Agronomice.
Traian Săvulescu, născut la data de 2 februarie 1889, în Râmnicu Sărat a fost un biolog și botanist român, fondator al Școlii românești de fitopatologie și primul care a făcut cunoscută în România flora Arabiei și Palestinei. De asemenea a fost membru și președinte al Academiei Române.
Irineu Mihălcescu, din botez Ioan Mihălcescu, născut la data de 24 iulie 1874, în satul Valea Viei, comuna Pătârlagele (în prezent orașul Pătârlagele) a fost un teolog și ierarh ortodox român, care a îndeplinit demnitatea de mitropolit al Moldovei (1939-1947).
Petre Antonescu, născut la data de 29 iunie 1873 în Râmnicu Sărat a fost un arhitect, pedagog, planificator urban, restaurator de monumente istorice și academician român, care s-a impus printre personalitățile de frunte ale școlii de arhitectură românească, marcând activitatea arhitecturală din prima jumătate a secolului al 20-lea prin promovarea unui stil arhitectural neo-românesc. În 1945 a fost ales membru titular al Academiei Române.
Pamfil Șeicaru, născut la data de 18 aprilie 1894, în Buzău a fost un ziarist român, director al ziarului „Curentul”, cel mai combativ cotidian românesc în perioada dintre cele două războaie mondiale. Este considerat a fi cel mai mare gazetar dintre cele două războaie mondiale.
Nicu I. Constantinescu, născut Nicu Chințescu, în 1840, în Craiova a fost un politician de orientare liberală, primar al orașului Buzău de 5 ori (între 1883-1888, 1889-1890, 1890-1892, 1895-1899 și 1901-1905) și deputat din partea PNL în mai multe legislature. În calitate de primar al Buzăului, întrucât primăria nu avea un sediu propriu, Constantinescu a comandat construirea în centrul orașului a Palatului Comunal, care este și astăzi clădirea-simbol a Buzăului. De asemenea, a asanat și a pavat oborul și a construit Bulevardul Parcului, cunoscut astăzi sub numele de Bulevardul Nicolae Bălcescu, care lega centrul orașului de Parcul Crâng. De asemenea, în timpul mandatelor sale s-au construit sedii pentru mai multe școli, inclusiv pentru liceul Al. Hâjdeu, astăzi denumit Colegiul Național B.P. Hasdeu.