Tranzacțiile imobiliare din județul Buzău, în scădere

de Stiri Buzau Media

S-ar părea că buzoienii și-au pierdut interesul pentru tranzacțiile imobiliare odată cu apropierea verii. Potrivit statisticilor, în luna mai, în județul Buzău au fost vândute doar 838 de case, terenuri sau apartamente.

Cele mai căutate au fost terenurile intravilane care aveau şi locuinţă, fiind vândute 303 astfel de terenuri. Buzoienii şi-au manifestat interesul şi pentru terenurile extravilane agricole, având loc 264 astfel de tranzacţii în luna mai şi doar patru tranzacţii pentru terenurile extravilane neagricole. De asemenea, la Buzău au fost achiziţionate 142 de terenuri intravilane fără construcţii şi 125 de unităţi individuale, în cea de-a cincea lună a anului.

Spre comparație, în luna aprilie a acestui an, buzoienii au fost interesaţi, în special, de achiziţionarea terenurilor extravilane agricole, 450 de terenuri făcând obiectul contractelor de vânzare-cumpărare. De asemenea, în luna aprilie, buzoienii au fost foarte interesați și de terenurile intravilane pe care se află şi o construcţie, fiind efectuate 311 tranzacţii, dar şi de cele fără construcţii, fiind achiziţionate astfel de terenuri.

În total, în luna aprilie a anului 2021, au fost achiziţionate de către buzoieni 1.092 de imobile, cu 254 mai mult decât în luna mai şi cu 19 mai puţin faţă de luna martie. Astfel, după o creştere pe care tranzacţiile imobiliare au avut-o în luna martie, acestea au intrat pe o linie descendentă şi au înregistrat scăderi două luni la rând. De la începutul anului şi până în prezent, buzoienii au achiziţionat 4.878 de imobile.

Știri despre: , , ,