Vaccinul tetravalent va fi distribuit săptămâna viitoare. Hexavalentul mai întârzie

de Stiri Buzau Media

Vaccinul tetravalent va fi distribuit săptămâna viitoare. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că a semnat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care ar urma să fie distribuit în toată ţara din 28 februarie, în timp ce pentru vaccinul hexavalent contractul va fi semnat săptămâna viitoare şi a primit garanţii că preţul de la licitaţia anulată va fi păstrat.

”Pentru tetravalent am semnat acum două zile (miercuri – n.r.) şi va intra săptămâna viitoare, dacă nu greşesc, pe data de 28 are termenul de livrare, va intra în toată ţara. Vaccinul hexavalent, aşa cum ştiţi, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat şi am ales varianta legală de a anula contractul şi am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Bodog.

Vaccinul tetravalent se administrează împotriva difteriei, a tetanosului, a tusei convulsive şi poliomielitei.

Conform noii scheme de vaccinare a Ministerului Sănătăţii, vaccinul se face copiilor în vârstă de şase ani.

Bolile împotriva cărora oferă protecție vaccinul hexavalent sunt difteria, tetanosul, tusea convulsivă, poliomielita, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B și se face la două, patru și la 11 luni.

Știri despre: