Vârstnicii județului au avut parte astăzi de o zi specială

de Stiri Buzau Media

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, autoritățile au ținut să le aducă un pic de fericire buzoienilor ajunși la o vârstă respectabilă. În cursul zilei, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a fost în satul Nișcov, comuna Vernești, la Angelica Dragna, o buzoiancă care în luna februarie 2019 va împlini 105 ani. Mai apoi el a mers la Smeeni și la Pogoanele unde beneficiarii căminelor de bătrâni au avut parte de o masă festivă și un program artistic, oferit de soliștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.  ,,105 ani plini de greutăți și bucurii, toate transformate în înțelepciune și răbdare, în lecții de viață spuse nouă.  Doamna Angelica ne-a emoționat din nou astăzi, când am fost să-i transmitem gândurile noastre bune și prețuirea noastră. Să le acordăm mai mult timp persoanelor vârstnice și să le amintim cât de importante sunt atât pentru familie, cât și pentru comunitate. La mulți ani!”, a menționat Petre Emanoil Neagu.

Și la Primăria Buzău, cuplurile cu peste 50 de ani de căsătorie și buzoienii care au depășit vârsta de 100 de ani au fost premiate. În jurul prânzului, seniorii au fost felicitați personal de la ora de primarul Constantin Toma și au primit un plic cu suma de 150 de lei, o diplomă, un buchet de flori pentru doamne și invitația de a participa la o masă festivă. ,,Au fost aproape 1.000 de familii care, pentru prima dată, sărbătoresc 50 de ani de fidelitate matrimonială, ceea ce este un lucru important pentru Buzău. În același timp, mai avem 5 persoane care au împlinit 100 de ani, poate reușesc să meargă mai departe. Înainte de acest eveniment am avut un concurs la nivel de municipiu Buzău, o chestie foarte serioasă …concursul de table, de șah și de remi și am dat premiile” , a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Prefectul județului, Carmen Ichim a ținut să transmită un mesaj de apreciere tuturor buzoienilor care astăzi au serbat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice: ,,Dragii noștri vârstnici, sunteți înainte de toate cei cărora trebuie să le mulțumim pentru ceea ce avem și pentru ceea ce suntem noi astăzi.  Trudiți neobosiți și, uitând de multe ori de propriile nevoi și greutăți, încercați în permanență să ne faceți nouă, urmașilor dumneavoastră, viața mai frumoasă, chiar dacă mulți dintre noi am depășit demult vârsta copilăriei și, mulțumită educației și sfaturilor pe care ni le-ați dat, am devenit capabili să vă luăm povara grijilor de pe umeri, pentru a vă lăsa să vă petreceți în tihnă această etapă a vieții. De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, vă adresez un ”La mulți ani!” plin de recunoștință, precum și urări de sănătate și liniște sufletească!”