VIDEO: Bilanțul prăpădului de ieri, din județ! Au început lucrările de deviere a cursului Slănicului și de consolidare a DJ203K, până la cota inițială a drumului

de Stiri Buzau Media

În urma ploilor de ieri, conform bilanțului întocmit de ISU Buzău, au fost afectate/inundate 11 locuințe și 46 de anexe gospodărești din Nehoiu, Cătina, Măgura și Lopătari, precum și 3 obiective social-economice (1 cămin cultural și 2 magazine sătești). DN 10 Buzău-Brașov a fost blocat temporar de aluviuni și pietre transportate de torenții formați în punctele Chirlești și Păltineni și, temporar, s-a circulat cu dificultate în zona Barajului Siriu.

DJ 203 K a fost distrus complet în 2 puncte – la ieșirea din Mânzălești și intrarea în Lopătari, accesul între cele 2 localități desfășurându-se în continuare pe o rută alternativă (DC 107 – Platoul Meledic – DC 167 și pe drumuri sătești) pentru traficul ușor, astfel că orice solicitare în cazul apariției unor urgențe medicale va putea fi soluționată operativ.

227 de pompieri, jandarmi și polițiști buzoieni cu 112 autospeciale și motopompe au fost angrenați în misiunile derulate în cursul zilei de ieri, pentru înlăturarea efectelor generate de precipitațiile masive căzute în zona de deal și de munte a Județului Buzău. Acestora li s-au adăugat 51 de angajați ai Secției de Drumuri Naționale Buzău, membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și voluntari cu un număr de 7 utilaje.

În această dimineață, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim i-a convocat la fața locului pe responsabilii de la Drumuri Județene, ISU Buzău, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, cele 2 puncte afectate de calamități și a dispus începerea de regim de urgență a lucrărilor de refacere a DJ 203 K. La orele prânzului, mai multe utilaje de la Drumuri Județene, SGA Buzău și Primăria Mânzălești au demarat lucrările de deviere a cursului Slănicului, pentru a se permite accesul la rampa drumului în punctele surpate care urmează să fie consolidate și umplute cu material până la cota inițială a drumului.

4-5 iunie 2019 – Efectele inundațiilor produse în Județul Buzău / măsuri dispuse

227 de pompieri, jandarmi și polițiști buzoieni cu 112 autospeciale și motopompe au fost angrenați în misiunile derulate în data de 4 iunie 2019 pentru înlăturarea efectelor generate de precipitațiile masive căzute în zona de deal și de munte a Județului Buzău. Acestora li s-au adăugat 51 de angajați ai Secției de Drumuri Naționale Buzău, membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și voluntari cu un număr de 7 utilaje. Conform bilanțului întocmit de ISU Buzău, au fost afectate/inundate 11 locuințe și 46 de anexe gospodărești din Nehoiu, Cătina, Măgura și Lopătari, precum și 3 obiective social-economice (1 cămin cultural și 2 magazine sătești). DN 10 Buzău-Brașov a fost blocat temporar de aluviuni și pietre transportate de torenții formați în punctele Chirlești și Păltineni și, temporar, s-a circulat cu dificultate în zona Barajului Siriu. DJ 203 K a fost distrus complet în 2 puncte – la ieșirea din Mânzălești și intrarea în Lopătari, accesul între cele 2 localități desfășurându-se în continuare pe o rută alternativă (DC 107 – Platoul Meledic – DC 167 și pe drumuri sătești) pentru traficul ușor, astfel că orice solicitare în cazul apariției unor urgențe medicale va putea fi soluționată operativ. În această dimineață, prefectul Carmen Ichim i-a convocat la fața locului pe responsabilii de la Drumuri Județene, ISU Buzău, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, cele 2 puncte afectate de calamități și a dispus începerea de regim de urgență a lucrărilor de refacere a DJ 203 K. La orele prânzului, mai multe utilaje de la Drumuri Județene, SGA Buzău și Primăria Mânzălești au demarat lucrările de deviere a cursului Slănicului, pentru a se permite accesul la rampa drumului în punctele surpate care urmează să fie consolidate și umplute cu material până la cota inițială a drumului.

Publicată de Instituția Prefectului – Județul Buzău pe Miercuri, 5 iunie 2019

Știri despre: , ,