În viitor, în jurul Buzăului, ar putea fi realizate perdele forestiere de protecţie

de Stiri Buzau Media

Un buzoian i-a atras atenția primarului Constantin Toma, pe un site, că deși orașul începe să arate tot mai bine, există unele lacune privind operațiunile de înfrumusețare a acestuia. Mai exact, cetățeanul și-a exprimat dorința de a respira un aer cât mai curat în Buzău, iar pentru acest lucru trebuie făcute unele îmbunătățiri de ridicare a calității acestuia în oraș. ,,Îmi doresc să nu mai scoateți gardurile vii și să plantați mulți, mulți tuia. Ambele mentionațe mai sus sunt filtre naturale pentru praf și particulele toxice din gazele de eșapament. Dacă nu mă credeți pe mine și credeți un peisagist cu diplomă, vă rog să vă opriți la primul tuia și o să costatați ce murdar este și cât de mult praf poate reține. Gazonul care a apărut în locul gardurilor vii nu face nimic, poate doar imagine. Eu vreau să fiu sănătos și să respir un aer curat. Vă rog să mă luați în seamă” i-a scris buzoianul edilului șef.

Primarul i-a răspuns cetățeanului și i-a explicat că, la acest moment, orașul trece printr-o importantă transformare peisagistică și că se are în vedere ca în viitorii ani să fie realizate perdele forestiere în jurul Buzăului, tocmai pentru a îmbunătăți calitatea aerului din oraș.

[bs-quote quote=”Buzăul trece printr-o transformare peisagistică ce-l va face mult mai frumos! Se vor planta și cantități importante de arbori și arbuști ornamentali care vor compensa gardurile vii neîngrijite, în spatele cărora se depozitează, de obicei, gunoaie. Vom avea grijă ca, în viitorii ani, să plantăm inclusiv perdele forestiere în jurul Buzăului. Cu siguranță, orașul va fi mai frumos și mai sănătos!” style=”default” align=”center” author_name=”Constantin Toma” author_job=”primar al municipiului Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Calitatea aerului este monitorizată de către specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului prin stațiile de tip urban și de trafic aflate la nivelul municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat. Acestea măsoară concentraţiile substanţelor poluante din aer.