𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢-𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬 𝐩𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐜𝐮𝐫𝐢𝐨𝐬̦𝐢

de Stiri Buzau Media

Ne-ați umplut inimile de bucurie și sufletele de culoare! Fiecare dintre voi, fiecare dintre cei peste 1000 de copilași, prin lumina și bucuria pe care le emanați!

Vă povestim astăzi puțin despre cum ne-a unit „Ziua Pământului”, în jurul mediului, a apei, totul îmbinându-se în Săptămâna Verde: ne-au vizitat chipuri curioase, priviri vesele și minți pătrunzătoare, care mai de care mai agere și iscoditoare pentru a afla lucruri noi, interesante!

În centrul activităților s-a găsit apa, înconjurată de copii curioși și tineri doritori de informații. Am avut mici discipoli, de la Grădinița Gărgărița, tineri învățăcei de la Liceul Teoretic „Alexandru Marghilman”, Colegiul Național Pedagogic, Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, Școala Gimnazială Sfântul Apostol Andrei, Școala Gimnazială „P.H. Zangopol”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă. Am pavat drumul apei din cuvinte și învățăminte vesele, am condus firul acesteia până la râul Buzău, ne-am întors pe ici și pe dincolo pentru a înțelege rolul apei, a fiecărei acțiuni pe care o facem pentru a o păstra curată și pentru a avea grijă de mediul înconjurător.

Ni s-au alăturat pe drumul apei și Școala Generală Mărunțișu, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” Nehoiu, Școala Gimnazială Cilibia și Școala Gimnazială „Constantin Popescu” Fundeni. Nu ne-am oprit aici căci atunci când se dorește, se construiesc căi pentru învățare. Pe lângă aceste vizite, am avut oaspeți și în teritoriu, Stațiile de Tratare Apă Potabilă, respectiv Apă Uzată de la Pătârlagele, Păltineni și Pogoanele.

Au fost zile când vremea a ținut cu noi, iar soarele ne-a fost copanion pe drumul apei. Și zile în care ploaia ne-a pus la încercare cu frig și vânt. Însă pe micii noștri vizitatori nu i-a oprit nimic, ne-am împrietenit, am povestit, am făcut tururi interesante și captivante!

De vizitele de la Stația de Tratare Apă Potabilă, sursa Zahăr și, respectiv, de la Stația de Tratare Apă Uzată s-au ocupat colegii noștri Silvia Guilescu, de la Departamentul Marketing și Comunicare – mereu o prezență veselă și colorată în a transmite informațiile ușor și pe-nțelesul tuturor, Angelica Androne – Specialist Procese Tehnologice Tratare Apă Uzată – acel povestitor iscusit al proceselor de apă, Cristinel Necula – Responsabilul Surse de Apă Zona Metropolitană – acel om responsabil cu noțiunile complexe ale apei și Ștefan Cazan Responsabil Stație de Tratare Apă Potabilă Sursa Zahăr – atent la detaliile apei atunci când transmite învățăminte noilor generații.

Vă mulțumim pentru tot, pentru veselie, învățămintele pe care și noi le-am primit de la voi, de la entuziasmul de a afla mai multe, pentru prietenie și voie bună!





Compania de Apă Buzău